Polatlı Şubesi Hocalı Soykırımını Basın Açıklaması ve Mevlit ile Andı

28 Şubat 2016
Polatlı Şubesi Hocalı Soykırımını Basın Açıklaması ve Mevlit ile Andı

Hocalı'da yapılanları unutmadık unutturmayacağız

Hocalı katliamın ardından  şehitleri bir kez daha rahmetle yad eden Türk Ocakları Polatlı Şube Başkanı İlhan Dereköy, “ Bugünler kesinlikle ihmal edilmemesi gereken günlerdir. İnanıyorum ki Hocalı katliamı tarihteki yerini hak ettiği şekilde alacaktır. Hocalı Katliamını gözleriyle gören ve vicdan sahibi bir gazeteci yazar Amerikalı Profesör Thomas Goltz, gördüklerini ‘Azerbaycan Günlüğü’ kitabında yazmış fotoğraflarla da ispatlamıştır. Sivillere karşı yapılmış en kanlı katliamlardan biri olduğunu ve bugüne kadar dünyanın buna sessiz kaldığını da vurgulamıştır. Azeri kaynaklarına ve Human Rights Watch (İnsan Hakları İzleme Örgütü) ve diğer bazı uluslararası insan hakları kuruluşlarının bildirdiklerine göre katliam, Rus 366. Motorize Alayı’ın desteğindeki Ermeni Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilmiştir. İnsan Hakları İzleme Örgütü, Hocalı Katliamını Dağlık Karabağ’ın işgalinden bu yana cereyan eden en kapsamlı sivil kırımı olarak nitelendirmiştir. Hocalı kenti 26 Şubat 1992 tarihinde yüzyılın en acımasız soykırımına maruz kalmış ve kasaba tamamıyla yok edilmiştir. Ermeniler, önce giriş ve çıkışını kapadığı köyü üç yönden kuşatmış, helikopter ve ağır silahların yardımı ile önce köyü bombalamış ve ardından da köye girerek sivil, kadın, çocuk, yaşlı ayırımı yapmadan katliam yapmıştır. Bu vahşet karşısında, haksızlıklar karşısında Azerbaycan yalnız değildir. Türk-İslam dünyası yalnız değildir. Türkiye Cumhuriyeti gibi kudretli, güçlü dost, kardeş ülke vardır. Azerbaycan meselesi gibi, tüm Müslüman Türk katliamlarını hafızalarımıza yerleşmeli ve önümüzdeki nesillere de aktarılmalıyız. Tekrar şehit olanlara Allahtan rahmet diliyorum.Cenabı Allah böyle acılar bir daha yaşatmasın inşallah”dedi.

HOCALI ŞEHİTLERİ İÇİN MEVLİT OKUTULDU

Türk Ocakları Polatlı Şube yönetimi Azerbaycan Hocalı şehitleri için Çarşı Cami’nde mevlit programı tertipledi.

Türk Ocakları Polatlı Şubesi 24 yıl önce Azerbaycan Hocalı soykırımında şehit olanlar için mevlit okuttu.   Polatlı Şube Başkanı İlhan Dereköy öncülüğünde gerçekleştirilen program Cuma günü Polatlı Çarşı Caminde yapıldı. Şehitler için kuran okundu.  Cuma günü İkindi namazının ardından okutulan mevlit programına Türk Ocakları Polatlı Şube Başkanı İlhan Dereköy, yönetim kurulu üyeleri, Polatlı Ülkü Ocakları Başkanı Hasan Karal, ve çok sayıda vatandaş katıldı.