Türk Dünyası Yardım Kampanyası

İzmir Şubesinden "Gıdalarda Jelatin Gerçeği" Konferansı

08 Nisan 2016
İzmir Şubesinden "Gıdalarda Jelatin Gerçeği" Konferansı

İzmir Türk Ocağı, gündelik yaşantımızda ilgili konuları da Geleneksel Cuma Konferansları bünyesinde işlemeye devam ediyor. Ege Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Tolga Dinçer tarafından 15 Nisan 2016 tarihinde "Gıdalarda Jelatin Gerçeği" başlıklı konu tartışıldı. 

 


Hocamız konuya jelatinin tanımını yaparak başladı. Dünyadaki üretim ve tüketim miktarları ile gelecek projeksiyonu hakkında bilgi veren hocamız jelatinin nerelerde kullanıldığını anlattı. Yoğurt, kozmetik, hazır gıda ve tatlılar, çikolatalar ile dondurmalar gibi birçok üründe kullanıldığından bahsetti. Jelatinin en büyük kaynaklarından birinin domuz olduğunu, helal jelatin üretiminin nasıl gerçekleştirilebileceğini ve alternatif kaynaklar hakkında bilgi verdi.

Türkocağı Tv

Türkocağı Tv

Tümü

Türk Ocaklarından Haberdar Olun

Yazarlar

Tümü