Türk Ocakları Kuruluşunun 110. Yıl Dönümü Münasebetiyle Resmî Tören Programı Kapsamında Anıtkabir'i Ziyaret Etti

Türk Ocakları Kuruluşunun 110. Yıl Dönümü Münasebetiyle Resmî Tören Programı Kapsamında Anıtkabir'i Ziyaret Etti

Türk Ocaklarının kuruluşunun 110. yıl dönümü münasebetiyle Genel Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Öz, Genel Merkez yöneticileri ve Türk Ocaklıların katılımıyla resmî tören programıyla Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü ebedi istirahatgâhı Anıtkabir'de ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında Genel Başkan Öz, Türk Ocaklarının 110. Yılı münasebetiyle Anıtkabir anı defterine şu satırları kaleme aldı;

AZİZ ATAÜRK

Bundan tam 110 yıl önce, 190 askeri tıbbiyeli gencin yaktığı ateşle kuruluşu gerçekleştirilen Türk Ocaklarının bugünkü yöneticileri ve üyeleri olarak,  mensubu olmaktan her zaman iftihar ettiğin büyük Türk milletinin hizmetinde çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Bu çalışmalarda, Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin kültür olduğu bilinciyle ve çağdaş uygarlıklar seviyesinin üzerine çıkmak hedefi doğrultusunda, kurduğun cumhuriyeti emanet ettiğin gençliği bilim zihniyetine ve millî bilince sahip olarak yetiştirmeyi en önemli görevimiz sayıyoruz.

Türk ocakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra 100’ü aşkın şube ve temsilcilikle Türk milletinin hizmetinde çalışmaya devam edecektir. Bu vesileyle ocağımızın kurucularını ve hizmet eden büyüklerimizden beka alemine göçenleri rahmetle anıyorum.

Aziz Atatürk,

Senin de dediğin gibi, “Türk, çetin işler başarmak için yaratılmıştır.” İnanıyoruz ki, Türk milleti önümüzdeki süreçte çetin bir iş daha başaracak ve dünyanın daha adil, yaşanılır ve barış içinde olacağı bir döneme damgasını vuracaktır.

Ruhun şad olsun.

 

                                                                                                                      PROF. DR. MEHMET ÖZ

                                                                                                                      TÜRK OCAKLARI GENEL BAŞKANI